Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Väderstad satsar på ogräsdödande tillbehör


Väderstad kommer nu med ett ytterligare tillbehör till spetssortiment till harven NZ Aggressive. Spetssortimentet har nu utökats med en 14 cm bred gåsfotspets. Enligt Väderstad blir NZA utrustad med gåsfotspetsar en verklig ogräsdödare.

- Gåsfoten ger ytterligare vässad förmåga vid hög ogräsförekomst, inte minst efterfrågat i ekologisk odling. Spetsen skär effektivt av spillsäd och ogräs. Full utskärning vid cirka tre centimeters arbetsdjup, vilket ger en hög avverkning och lågt dragkraftsbehov, säger Bosse Stark, nordisk marknadschef på Väderstad.

Gåsfotspetsen passar till äldre modeller av NZ Aggressive, till såväl Agrilla-Cobra-pinnen som Agrilla-Nova-pinnen. NZ Aggressive är en harv optimerad för hög bearbetningsintensitet: 7,5 centimeter pinndelning, automatisk öppning/låsning av yttersektionerna, glappfri ram i 60x60 mm-profiler, god rymlighet och Agrilla-Cobra-pinnar och är en i raden av kommande nyheter som Väderstad nu tar farm med speciellt sikte på ekologiska odlare.

- Vi kommer att satsa på att utveckla vårt sortiment för ekologisk odling, något som varit eftersatt men där vi ser att efterfrågan ökar allt mer, säger Bosse Stark.

2010-11-30