Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Mer julskinka hos Scan


Trots att Scan i år kommer att ta fram mer ekologisk julskinka än någonsin förr så kommer den troligtvis ändå inte att räcka. Prognosen för årets ekologiska julskinkeförsäljning är att den kommer att uppgå till 6,6 procent av all Scan´s julskinkeförsäljning och att produktionen av ekologisk julskinka kommer att öka med 40 procent i år.

- Det är möjligt eftersom vi omfördelar våra volymer. Vi kommer till exempel inte sälja några skinkvolymer till industrikunder i år. Ändå så hade vi troligen kunnat sälja cirka 60 procent mer ekologisk julskinka än vad vi kommer att klara av att få fram. Det antagandet grundar vi på de förhandsbeställningar som vi fått in från våra kunder, säger Martin Pardell som är produktchef hos Scan.
Enligt en marknadsundersökning, som Scan nyligen publicerade, så vill 34 procent av de svenska konsumenterna ha en ekologisk julskinka. Det är en ökning med 7 procent jämfört med när undersökningen genomfördes förra året.

2010-12-02