Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Systemet ökar 32 procent


Systembolaget fortsätter att presentera smått sensationella ökningssiffror för den ekologiska försäljningen. Fram till september 2010 så har försäljningen av ekologiska drycker ökat med drygt 32 procent, jämfört med samma period under förra året. Andelen ekologiskt fortsätter också att öka och ligger nu nästan på 2,5 procent av Systembolagets totala försäljning, att jämföra med knappt 2 procent under 2009. Enligt Ekoweb.nu´s beräkning betyder det att Systembolaget´s försäljning av alkoholhaltiga drycker kommer att tangera 1 miljard kronor när vid årets slut.

- Det är jätteroligt att den ekologiska försäljningen kan fortsätta att visa så fina ökningssiffror. Vi är övertygade om att intresset kommer att fortsätta ännu starkare. Vår största utmaning är att hitta fler produkter, säger Lennart Agén som är Systembolagets presschef.

2010-12-21