Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Snabbare ekotillväxt hos Ica


Ica´s ekologiska livsmedelsförsäljning ökade med sju procent under årets första halvår jämfört med samma period under förra året. Det betyder att ökningstakten hittills ligger på en högre nivå under 2010 än slutresultatet för 2009, då försäljningen ökade med fem procent totalt över hela året. Det ekologiska sortimentet plockar även andelar av den totala försäljningen.

- Te, barnmat och snacks är varugrupper med högst procentuell ökning första halvåret. Även filmjölk och naturell yoghurt gick starkt och svarar för många miljoner kronor i försäljningsökning eftersom det är en stor ekologisk varugrupp. Störst är varugruppen mjölk där försäljningen också ökar, säger Magdalena Sekkenes, Ica´s avdelning för miljö & socialt ansvar.

Siffrorna avser försäljningen av Ica-butikernas centrala sortiment. Den ekologiska försäljningen uppgick till drygt 1,6 miljarder kronor 2009. Under 2010 har Ica fortsatt att utöka det ekologiska sortimentet:

- Varugrupper där vi breddat utbudet mest är bland annat gryn/bönor, snacks, te och juicer. Under första halvåret 2010 plockade vi in ett stort antal färska ekologiska kryddor som säljer bra. Vi tror på fortsatta ökningstal för det ekologiska sortimentet under 2010 och siktar hela tiden på ett bredare sortiment, avslutar Magdalena.

2010-12-03