Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt fortsätter öka i detaljhandeln


Den ekologiska livsmedelsförsäljningen ligger på en ökning om cirka 10 procent i detaljhandeln, enligt en rundringning som Ekoweb gjort till de tre största aktörerna, Axfood, Ica och Coop.

- Ekologiskt fortsätter att gå framåt. Vår försäljning ökar knappt 10 procent under första halvåret. Det är en riktigt bra ökning, när livsmedelsförsäljningen totalt sett inte ökar, säger Mikael Robertsson, som är miljöchef hos Coop och som har marknadens största andel ekologiskt av totalförsäljningen.

Enligt de förfrågningar Ekoweb gjort hos andra försäljningskanaler, till exempel hos storköksleverantörerna, så verkar ökning ligga i samma nivå med ökningen i detaljhandeln.

Om ökningen på 10 procent håller i sig året ut så kommer den ekologiska livsmedelsmarknaden i Sverige att vara värd cirka 8 miljarder kronor vid årets slut. Ekoweb´s prognos för 2010, som gjordes i januari i år, förutspådde en ökning på mellan 8 och 12 procent.

2010-10-13