Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoweb önskar sina läsare en God Jul och Ett Gott Nytt År: Redaktören har ordet


Så var det dags att runda av 2009 och lägga ytterligare ett händelserikt år till handlingarna. Antalet läsare på hemsidan har fortsatt att stadigt öka under året. En vanlig dag läser drygt 500 personer nyheter och reportage på hemsidan. Vi har fortsatt vårt samarbete med tidningen Jordbruksaktuellt, där vi i varje nummer haft en egen sida för exponering av de viktigaste marknadsnyheterna, något som möjliggör att ytterligare 83 000 personer kan läsa våra nyheter och att även den som kanske inte i vanliga fall skulle läsa något om eko får sig något till livs från denna växande och dynamiska marknad.
I årskrönikan finns det utrymme för att få slå sig lite för bröstet och konstatera att vi angivits som källor likväl i många tongivande svenska medier som i det världsledande ekologiska analysinstitutet Organic Monitors rapporter. Ekoweb är oberoende och opolitisk och som sådan mycket viktig för nyhetsrapporteringen på den ekologiska marknaden. Detta har vi blivit varse, om inte förr, så när vi stod inför uppgiften att gå från statlig finansiering till kommersiell verksamhet. Stödet från branschen: organisationer och företag -stora som små har varit massivt. Under 2009 har Ekoweb funnits i 10 år, efter att ha startats av LRF. Vi ser fram emot 2019 då vi firar 20-års jubiléum!
Vi vill tack alla som stött oss under året genom prenumerationsavgifter, annonsering, besökt vårt marknadsseminarium och anlitat oss som föreläsare. Ni gör det möjligt för oss att driva Ekoweb´s tradition vidare och vi hoppas att ni fortsätter stödja oss!
Det ekologiska året kan väl annars beskrivas som att försäljningen fortsätter starkt, lågkonjunktur eller ej. Det ekologiska sortimentet har blivit etablerat och accepterat av handeln. Allt fler konsumenter handlar ekologiskt, inte bara för miljöns skull, utan för kvaliteten och smaken.
Vi ser fram emot et t spännande år 2010!
Och skulle ni ha vägarna förbi Skara så är ni alltid välkomna in på en kopp kaffe!

God Jul och Gott Nytt År önskar Ekoweb
och redaktör Cecilia Ryegård

2009-12-23