Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna nyhet publicerades första gången i Ekowebs nyhetsbrev den 2/12

Ängavallens julskinkor slut på rekordtid 

I Ängavallens gårdsbutik har årets julskinkor tagit slut i rekordfart. Alla ytterligare julskinkor man hinner få fram innan julafton är också sålda. Nu sätter man upp intresserade kunder på väntelista och de kan räkna med besked runt den 19 december. Vanligtvis brukar skinkorna räcka en bit in i december, men redan innan månaden, och den riktiga julhandeln, startade var alla skinkor slut.

- De brukar alltid ta slut, men i år är det två veckor tidigare än normalt. Vi har fått oerhört mycket uppmärksamhet i samband med Djurrättsalliansens avslöjanden om den svenska grisbranschen och jag ser ett samband med vår ökade försäljning. Djurvälfärden är fundamental i hela vår verksamhet, säger Rolf-Axel Nordström som är Ängavallens ägare och vd.

Ängavallen har bland annat gjort sig kända för sin etiska djurhållning och Sveriges, och kanske världens, enda dokumenterat ångestfria slakteri.

2009-12-15