Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna nyhet publicerades första gången i Ekowebs nyhetsbrev den 2/12

Arla begränsar antalet nya ekoproducenter

Arla behöver fortfarande ha in mer ekologisk mjölk. Samtidigt börjar Arla se att man kommer att kunna möta marknadens efterfrågan eftersom flera nya producenter börjar leverera under 2010. Som ny ekoproducent har man kunnat anmäla sig när som helst till Arla, men nu införs ett sista anmälningsdatum, den 10 januari 2010.

- Därefter kommer vi att göra en summering och se hur vi ligger till. Kanske kommer vi att sätta ett nytt anmälningsdatum om vi ser att vi inte får in tillräckligt, eller också ligger vi lågt. Detta för att vi vill vara lite försiktiga och inte få ett överskott av ekologisk mjölkråvara, säger Åse Arnbratt, ekokonsulent hos Arla.

2009-12-22