Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna nyhet publicerades första gången i Ekowebs nyhetsbrev den 2/12

Den ekologiska julskinkan tar slut hos Axfood

Den som vill ha en ekologisk julskinka på julbordet gör klokt i att skaffa sig en så snart som möjligt. Liksom tidigare år räknar detaljhandeln med att man inte får fram det antal ekologiska julskinkor som konsumenterna efterfrågar.

- Vi vet redan nu att vi kommer att sälja slut på de ekologiska julskinkorna. Vi vet också att inte alla våra butiker kommer att ha några att sälja, eftersom den volym vi kan komma över inte räcker till alla, säger Ingmar Kroon som är informationschef på Axfood.

Han tror också att den mediala fokuseringen på bristerna inom den konventionella grisnäringen kommer att öka efterfrågan på ekologisk julskinka ytterligare:

- Med tanke på den nu rasande debatten så skulle vi säkert kunna sälja hur mycket ekologisk julskinka som helst i år. Jag hoppas att branschen nu tar tag i detta och får upp volymerna på ekologiskt griskött över huvud taget, säger Ingmar Kroon.

2009-12-18