Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna nyhet publicerades första gången i Ekowebs nyhetsbrev den 2/12

Annas minskar ekosortimentet efter dålig lönsamhet

Den enda storskaliga producenten av ekologiska pepparkakor, Annas Pepparkakor, minskar det ekologiska sortimentet. Fyra ekologiska produkter blir till tre och när företaget upphör att tillverka en av produkterna. Anledningen är de stigande råvarupriserna.

- Vi har svårt att få lönsamhet i produktionen av de ekologiska produkterna. Vi har gått ut till handeln och begärt högre priser, men mött liten förståelse för vår situation med högre råvarupriser. Därför minskar vi nu produktionen. Efterfrågan har däremot inte vikit utan ligger i nivå med förra året säger Per Martinsson som är inköps- och kvalitetsansvarig hos Annas Pepparkakor.

2009-12-23