Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arla höjer betalningen

Från och med den 30 november höjs avräkningspriset till alla Arlas mjölkproducenter. Avräkningspriset höjs med 13,5 öre på grundnoteringen och slutbetalningen för den ekologiska mjölken blir därmed 444,3 öre. Den konventionella mjölknäringen befinner sig i en djup kris där priserna sjunkit till rekordnivåer. De ekologiska producenterna har dock klarat sig förhållandevis väl på grund av den starka efterfrågan på ekologisk mjölkråvara. Att läget nu ser bättre ut på den konventionella marknaden kommer även de ekologiska producenterna till del.

– Det finns ett stort behov av bättre betalning för mjölken ute hos medlemmarna, och nu kom möjligheten att höja betalningen tack vare den förbättrade situationen på världsmarknaden, säger koncernchef Peder Tuborgh.

2009-11-19