Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna nyhet publicerades i Ekowebs nyhetsbrev den 15/11

Scan återinför KRAV-märkningen

Trycket från handeln blev slutligen för stort för Scan. Nu återinför man KRAV-märkningen på förpackningarna. Efter att i drygt ett år enbart märkt förpackningarna med Scan Ekologisk, så kommer nu alltså Scan åter att börja märka förpackningarna med KRAV´s och EU´s märkning. Beslutet att slopa certifieringsmärkningen har blivit hårt kritiserat av handeln eftersom det i praktiken betydde att majoriteten av det KRAV-märkta köttet försvann från marknaden eftersom Scan står för cirka 90 procent av slakten av KRAV-gris och 75 procent av KRAV-nöten. Axfood och Coop har tidigare under året bytt leverantör av det styckade köttet för att kunna sälja KRAV-märkt kött.

- Vi måste kunna leverera det våra kunder vill ha och vi har lyssnat på marknaden. Därför har vi tagit beslutet om att återinföra KRAV-märkningen. Beslutet verkställs snarast, men det tar lite tid att få allt på plats. Som kund kommer man åter att kunna hitta Scans förpackningar med KRAV-loggan i butikerna under januari, säger Margareta Thorgren som är Scan´s informationschef.

- Vi är jätteglada att Scan tagit det här beslutet. Det möjliggör för oss att nu börja arbeta med kött och charkprodukter under vårt eget varumärke I love eco. Det är också jättebra för de producenter som följer KRAV´s regler att nu åter igen kunna kommunicera detta hela vägen ut till slutkonsumenten, säger Kerstin Lindvall som är miljöchef på Ica.

2009-12-17