Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna nyhet publicerades i Ekowebs nyhetsbrev den 15 november

Offentlig upphandling ökade 20 procent på ekologiskt

Sveriges kommuner och landsting ökade inköpen av ekologiska produkter med 20 procent under 2008, det visar de senaste siffrorna från EkoMatcentrum som sedan flera år tillbaka presenterar Ekomatsligan, där kommunernas ekologiska inköp redovisas. Andelen ekologiska inköp har stigit till 9,3 procent av de totala inköpen i landets kommuner.

Bäst på Ekologiskt är Lunds kommun och Uppsala läns landsting, som båda är första att passerar regeringens uppsatta mål om en ekologisk andel på 25 procent. I Lunds kommun har inga extra pengar avsatts för att nå kommunens interna mål om 40 procent ekologiskt till år 2012. Totalt hade 29 av landets nästan 300 kommuner en högre ekologisk andel än 15 procent i årets mätning

2009-11-23