Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Te från Kung Markatta innehöll inte gift

Nu backar Testfakta från påståendet att ett grönt ekologiskt te från Kung Markatta skulle ha visat positivt svar i analyser där man sökt efter giftiga ämnen. Flera teer testades och Kung Markattas te och ytterligare sju av nio testade teer innehöll gift. Detta visar sig nu alltså inte stämma i Kung Markattas fall. Övriga tester stämmer dock.

- Vi beklagar att Kung Markatta har drabbats och att det har skapats tvivel om deras ekologiska produkter, säger Petter Hjelmqvist, VD Eurofins Food & Agro Sweden AB, som var företaget som genomförde testerna, i ett pressmeddelande.

Det första provet från Kung Markattas Te har troligen kontaminerats i laboratoriet, eftersom de två efterföljande B-testerna från samma batch inte innehöll något gift.

-Nu hoppas vi kunna sätta punkt för en obehaglig historia, säger Peter Enberg som är Kung Markattas vd.

2009-11-13