Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Historiskt samarbete: Danmark, Finland och Sverige tillsammans på BioFach 2010

Den 17 till 20 februari år 2010 är det åter igen dags för världens största ekologiska mässa, BioFach på Nürnbergmässan i Tyskland, att slå upp portarna. Arrangörerna förväntar sig närmre 50 000 besökare och runt 2 700 utställare från hela världen.
Den svenska branschen brukar vara väl representerad på mässan, både i form av besökare och utställande företag. Även 2010 anordnar svenska Exportrådet en subventionerad samlingsmonter där svenska utställare kan ställa ut till halva det ordinarie priset.
Nytt för i år blir att de skandinaviska länderna ställer ut till sammans. Sverige och Finland samarbetade redan 2009 under namnet Organic North, men nu tillkommer alltså även Nordens ekogigant - Danmark.

- Detta är unikt, inte sedan Kalmarunionen har några liknande samarbetsförsök gjorts, sade Klaus Bentzen, exportchef hos Ökologisk Landsförening, glatt under presskonferensen när samarbetet blev officiellt.

- Vår förhoppning är att väcka mer uppmärksamhet på mässan och att fler svenska företag ska bli intresserade av att delta på mässan, sade Mona Hedenskog, som är ansvarig för Exportrådets satsning på BioFach.

- Vi kommer att vara i hall 1, vilket är ett mycket attraktivt läge. Jag tror de nordiska länderna kommer att ha stor glädje av varandra, sade Hansuno Krisch som är Nürnbergmässans representant i Sverige.

Företag som är intresserade av att delta på BioFach med Exportrådets hjälp är välkomna att kontakta Mona Hedenskog på Svenska Exportrådet: 08-588 66 000.

2009-11-18