Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Scan tror på fortsatt ökning för årets ekologiska julskinka

Förra julen så ökade den ekologiska julskinkeförsäljningen med 150 procent hos Scan. Årets prognoser talar inte om en lika stor ökning, men att den ekologiska julskinkan fortsätter att öka, trots sitt pris på ibland upp till 60 procent dyrare än konventionell julskinka.

- Vi räknar med en ökad försäljning av ekologisk julskinka med ungefär 10 procent i årets julhandel. Detta fast vi hade en sensationell ökning 2008 där försäljningen överträffade alla förväntningar och även en stor ökning året innan det. Signalerna vi får från handeln är att man i år vill ha ännu mer ekologisk julskinka, trotts kristider, säger Martin Pardell som är produktchef hos Scan.

Av Scans totala julskinkeförsäljning är 6 procent ekologisk. I en nyligen offentliggjord undersökning om de svenska konsumenternas inställning till kött- och charkprodukter på julbordet, svarade 27 procent att de ville ha en ekologisk julskinka.

2009-11-16